Bangladeş’ten gelmiş taptaze organik mangolarınız varsa -benim gibi- veya yakın zamanda büyük süper marketlerden mango aldıysanız bu tartöletleri yapmanızı şiddetle öneririm. En sevdiğim meyvelerden biri olan mango maalesef fazlasıyla früktoz içeriyor. Ama o kadar faydalı ki! Oturup koca bir mangoyu yememek için incecik dilimler halinde kesip tartöletlere paylaştırdım. Böylece ailecek kararında tüketmiş olduk.
İçindekiler: (6 adet tartölet için)
Tabanı için
1 su bardağı toz badem/fındık
3/4 su bardağı rende hindistan cevizi
1 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 damla vanilya özütü
Tatlandırmak için 1-2 çorba kaşığı pekmez/bal veya 2-3 adet hurmanın püresi
Kreması için
4 tepeleme çorba kaşığı süzme yoğurt
3 tepeleme çorba kaşığı krem peynir
3-4 damla vanilya özütü
Tatlandırmak için dilediğiniz miktarda bal
Üzeri için
1 adet mango, kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş
Jölesi için (bu bölüm isteğe bağlı, olmasa da olur)
1/4 su bardağı kadar mango suyu (dilimledikten sonra arta kalan meyvenin suyunu sıkarak elde ettim)
1 tatlı kaşığı chia tohumu
Yapılışı:
Yumurtayı çırpın, diğer taban malzemelerini ekleyin çırpmaya devam edin. Yapışkan bir karışım elde edeceksiniz. Silikon muffin kalıplarına paylaştırın ve parmaklarınızla karışımı kalıplara bastırıp yayın. 160 C önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana dek pişirin. Çıkarın, soğuması için bir kenara ayırın. Silikon kalıptan dikkatlice ayırın. Krema malzemelerini mikserle çırpın, tartölet kalıplarına doldurun. Üzerlerine dilimlenmiş mangoları dizin. Soğutup servis edin.
* Jöle yapmak, tartöletlere daha parlak bir görüntü vermek ve tartöletlerin besin değerini artırmak isterseniz mango suyunun içine chia tohumlarını atıp karıştırın, buzdolabında 1 saat bekletin. Jöleniz hazır. Bir fırça yardımıyla mango tartöletlerinizin üzerine sürün. Chia tohumlarını güzelgida.com‘dan temin edebilirsiniz.
Comments (4)
Merhaba Sıla hanım, güzel tarifleriniz ve kitabınızdan faydalanıyorum.Çok teşekkürler…
Silikon kalıplar hakkında soracaktım, satın almak için baktığımda güvenemedim.Üzerinde bpa free gibi bir yazı olmalı mı?
Bir çikolata kalıbım var ,kaliteli gibi.Ama denemek için fırında kurabiye hamurunu içine koydum ısınınca biraz plastik gibi koktu.Çin mallarına güven olur mu ?
Ne dersiniz ? Bade’ye sevgiler…
genellikle etiketinde %100 silikon mu değil mi yazar. Ona göre alabilirsiniz, tabii Çin malına güven olmuyor o yüzden bir dahaki sefere alırken etiketini iyice inceleyin derim, kekler vs içinse en iyisi cam bence…sevgiler
Bendeki çikolata kalıbı Çin değil, galiba bir İtalyan markası.Üzerinde %100 silikon yazıyor.Fakat fırında denediğimde dediğim gibi biraz koku oldu.Sizin silikon kalıplar kokmuyor mu pişme sırasında onu merak ettim.Güzel de biçimler yapıyorlar 🙂
Tabi ki sağlık daha önemli.Gerçek silikon bulursak sorun yokmuş, silika camın da ham malzemesiymiş.
Sizin tahinli çikolata kremanızı biraz değiştirip glutensizkedicik.blogspot.com da paylaştım, umarım bir sakıncası yoktur.
Çikolatanın evde böyle kolayca yapılıp hem de böyle güzel olabileceğini hiç düşünmemiştim, tekrar teşekkürler…
yok hayır koku olmuyor silikon kalıplarımda. kaynak belirtirseniz benim açımdan sakınca yok, sevgilerimle. ve tekrar afiyet olsun 🙂